Hvilke tv-serier kan vi danskere se, og hvor mange har reelt set dem?

Det har Det Danske Filminstitut netop undersøgt. Instituttet og YouGov har analyseret tv-seriernes faktiske udbredelse – aftryk – i befolkningen.

Instituttet undersøger løbende seernes holdninger, adfærd og forbrugsmønstre i forhold til spillefilm og serier. Analyserne blev udarbejdet for første gang i 2017. Filminstituttets formål var at blive klogere på danske films udbredelse på tværs af platforme samt at perspektivere på den ofte temmelig hypede snak om tv-serier.

I den nyeste undersøgelse fremgår det bl.a., at DRs serie ‘Bedrag’ med et tag i 26 % af danskerne er lige så udbredt som ‘Game of Thrones’, og at TV 2s ‘Greyzone’ er dobbelt så udbredt som HBO-serie ‘Little Big Lies’.

Listen viser udvalgte titler. Procentsatsen angiver: Har på et eller andet tidspunkt set mindst 3 afsnit af serien på flow-tv, streaming, digitalt køb, DVD, osv.

Det hører med, at der er stor forskel på, hvor længe serierne har været til rådighed på diverse platforme. Visse serier har levet et meget langt liv, i særlig grad Matador, men også Sex in the city.

Mest sete serier
Matador 64 %
Badehotellet 49 %
Forbrydelsen 44 %
En fandens lærer 42 %
Borgen 37 %
Klovn 33 %
Dicte 33%
Arvringerne 30%
Broen 30%
Sex in the City 28%
Game of thrones 26%
Bedrag 3 26%
Herrens Veje 25%
Sherlock 23%
Orange is the new Black 22%
Breaking bad 22%
House of Cards 21%
Sygeplejeskolen 20%
Mercur 20 %
Stranger Things 14%
Handmaids Tale 11%
True Detective 10%
Black Mirror 10 %
Babylon Berlin 9%
Riverdale 9%
Sex Education 7 %
Doggy Style 6  %  (målt i 15-79 år)
Big little lies 6%
Billions 4 %
Better Things 2 %

Fokus: Nyere danske serier

Håbet  16 %
Greyzone 12 %
Hånd i hånd 7 %
Friheden  5 %
Advokaten  5 %

Om analysen
DFI har bestilt en spørgeskemaundersøgelse hos YouGov på mere end 2.500 interview i et repræsentativt udsnit af den danske befolkning. Alder 15-79 år.
Analysen er udarbejdet af DFI i samarbejde med YouGov.
Resultaterne afspejler udbredelsen af udvalgte film og serier i befolkningen. Udbredelsen dækker alle  visningsplatforme (Biograf, DVD, Digital køb, Leje, streaming, tv-visning etc.).
Definitionen af hvornår man har set en specifik serie, er betinget af, at man har set mindst 3 afsnit