Nuller og ettaller, der bliver til store datamængder, er dejlige, men vi får først rigtig greb om de moderne forbrugere, når vi husker at inddrage mennesket foran skærmen.

Af direktør Lasse Clarke Storgaard, Reprise (søsterenhed til IUM)

Hvis vi lader os lede alene af de data som kan tælles, gør vi kun arbejdet halvt og upræcist. Det er udgangspunktet for Reprise i 2019.

I lang tid har mediabranchen stræbt efter at komme tættere på en en-til-en oplevelse, når vi serverer annoncer.  Annoncørerne og deres bureauer har forelsket sig i tanken om et kurateret publikum, som vi kan tilskrive en forventelig forretningsværdi, baseret på historisk data og projicering af fremtidig forbrug. Ikke partout en always-on strategi, men en always there tilgang, hvor teknikken altid lytter med.

Men den vægtede målretning er efterhånden blevet en hygiejnefaktor hos de digitale bureauer.  Og selv forfinede data siger ikke nødvendigvis ret meget om forbrugerens motivationer, behov og følelser.

Derfor har Reprise indledt 2019 med en oprustning af berigelse af human data, dvs. hvor budskab, kontekst og timing går forrest og beviseligt giver en betydelig mer-effekt på toppen af kundens segmentering.

Vi vil dybere ind i form og indhold og fokusere hårdt på forståelse af forbrugerens motivationer, behov og følelser. Alt det som ikke kan læses udad tal.

I al beskedhed har vi ganske godt greb om at udnytte intent-data fra søgemaskinerne. Det skal kombineres med mere menneskelige data fra sociale medier og andre proprietære værktøjer, der giver følelsesmæssige indsigter – i stil med IPG-koncernens eget WAVE studie. Det sikrer os en kraftfuld platform til at lave sekventielle fortællinger, baseret på menneskelig forståelse.

Det betyder, at forbrugerens behov kan beriges og omdannes til løsninger, som faktisk har en dybere mening for hele kunderejsen.

Internationale cases for Sarsons Vinegar (Reprise UK) og Canadian Down Syndrome Society (Reprise Toronto) er to gode eksempler på, hvordan menneskelig data kan skabe en bedre oplevelse, der giver stærke resultater – for ikke at nævne løver i Cannes (2017, red.)

Er det ikke reklamebureauets opgave at gøre data sexet, tænker du måske?

Jo, til dels. De kreative udfordringer er jo ikke vores bord – der har vi heldigvis vores kollegaer fra søsterbureauet Marvelous i ryggen, som kan levere magien.
Men vi skal væk fra at være et traditionelt performance-bureau. Vi vil ind i rollen som et ”experience agency”, hvor vi sætter forbrugeren – ikke teknologien – i centrum, og bruger flere kræfter på at forstå, hvad der driver den største værdi for ham eller hende.

Jeg taler ikke om at ændre præmissen for, hvordan man optimerer sin digitale kanalstrategi.  Vi kan ikke undvære et målepunkt for succes. Men vi vil opprioritere og maksimere dialogen mellem brand og kunde.

Vi har uofficielt døbt det udvidede fokus ”Experience Insights”, som tilfører en værdifuld forståelse for mennesket bag klikket.
Den typiske annoncør, som ofte er fanget i at skulle levere på et salgsbudget, fortjener en mere meningsfuld relation til deres kunder og kunderne fortjener at blive respekteret som mennesker.

Hvad gør vi helt konkret?

Reprise har allieret sig med Customer Experience bureauet Leap, som er eksperter i at arbejde med menneskelige datakilder.  Leap skal bidrage med en empatisk proces inden for digital etnografi og experience design-thinking, som vil komme vores kunder til gode.

I 2019 skal kundernes digitale strategier altid ledsages af et kvalitativt aspekt, som gør indsigten dybere. Vi mener, at det der betyder noget for mennesker, også betyder noget for din forretning. Og derfor betyder mennesker noget for os.

Reprise er IPG Mediabrands-gruppens internationale digitale specialist enhed, der kom til Norden i 2018. Reprise har eksisteret globalt siden 2003 og betjener kunder via 2600 mand fordelt på 54 kontorer spredt over hele kloden.