Skip to main content

Facebook har længe prioriteret videoklip højt i sine forretningsplaner. Nu sætter den sociale gigant fuld fokus på ”Visual First” = film i flowet.

Det bebudede Facebook forleden under et seminar i København.

Hos IUM anerkender vi, at levende billeder og lyd er de digitale mediers mest dynamiske og vigtigste kort, også for annoncører. Derfor noterer vi os Facebooks nyeste ambitioner.

Det er nyt, at Facebook nu foreslår sig selv som testplatform for traditionelle tv-kampagner. Annoncørerne skal vende processen på hovedet. Fremfor at søsætte en stor tv-kampagne, og siden lægge den på Facebook eller Instagram, bør annoncører producere film med lave produktionsomkostninger, og teste dem på Facebook og Instagram. Herefter kan de succesfulde koncepter omdannes til større produktioner til almindelig tv.

Flere brands har haft succes på Facebook med film i en rå og mindre redigeret form. Forklaringen er, at Facebook og Instagram er platforme, hvor annoncøren skal bryde igennem og få brugerne til at stoppe op. Det rå er spændende og interessant, det pæne, polerede forsvinder ofte i mængden.

Annoncørerne kan med fordel bruge video på Facebook og Instagram til at tease for eller komplimentere deres tv-kampagner. De to sociale medier åbner også mulighed for, at annoncører reagerer hurtigt på eksempelvis vejr eller pludseligt opstående begivenheder.

Facebook opfordrer videre annoncører og deres rådgivere til at engagere sig mere i platformens særegne egenskaber.  Læresætningen ”Big ideas work everywhere” er en misforståelse. Det handler om at skabe content, der er platformspecifikt og designet til køre på den pågældende platform.

Et eksempel. Rent kreativt inviterer Facebook-platformen til, at man vender dramaturgien om: Kom med en belønning først i filmen, og fortæl så hvorfor brugerne skal se videre.

Facebooks ”Visual First” planer indebærer også udviklingen af Virtual og Augmented Reality af den nyligt opkøbte Virtual Reality tech-virksomhed Oculus. Oculus har blandt andet produceret Rift, et VR-headset, der bruges til gaming. Facebooks plan er udvikling af AR og VR til eksempelvis forretningsmøder over store distancer.

Af Social Media Manager Mikkel Kruse, IUM