IUM’s moderselskab, IPG Mediabrands, lancerer en ny datamarketing-enhed, Kinesso, i Danmark.

Etableringen følger i kølvandet på et 15 milliarder kroner opkøb af det globale datamarketing-selskab Acxiom i efteråret 2018.

Det fortæller Heine Jørgensen, CEO for mediebureauet IUM, der – i lighed med f.eks. bureauerne Marvelous, Reprise og Cadreon – er en del af IPG Mediabrands.

”Vi ser det som lidt af gamechanger på et marked, hvor der stilles nye, skærpede krav til brugen af data i marketingsammenhæng såvel forretningsmæssigt som etisk, siger Heine Jørgensen til Magasinet Markedsføring, der udkom 27. januar.

Acxioms kernekompence er at indsamle oplysninger om millioner af personer, rense disse datasæt for unøjagtigheder, og derefter stille oplysningerne til rådighed for virksomheder, der på den baggrund kan ramme kategorier af forbrugere med målrettet kommunikation.

Christian Peck, der står i spidsen for Acxiom i Storbritannien, supplerer: Det handler om perspektiverne i at kombinere Acxioms datamarketing-færdigheder med de kreative og mediestrategiske kompetencer, der allerede findes hos de enkelte IPG Mediabrands-bureauer i Kinesso.

”Jeg er ikke i tvivl om, at vi i sidste ende ville give danske annoncører hurtigere og mere effektive datadrevne marketing-løsninger, der er bundet op på en mere bevidst og etisk forsvarlig brug af data, end de tidligere har haft adgang til, siger Christian Peck. Han fremhæver, at etableringen af Kinesso blot er et af eksemplerne på, hvordan IPG Mediabrands og Axciom på sigt kommer til at arbejde tæt sammen.

Kinesso blev lanceret før årsskiftet i USA, Canada, Storbritannien og Australien, og rulles ud i resten af verden i 2020. I Danmark vil Kinesso fra begyndelsen rumme mere end en håndfuld medarbejdere, fortæller Heine Jørgensen.

Bliver data-konsulenter

Med købet af Axciom og oprettelsen af Kinesso er IPG Mediabrands samtidig blevet “ejere” af data i modsætning til tidligere, hvor bureauerne i gruppen ofte var “lejere” og sendte data videre til tredjepart.

Heine Jørgensen mener, at de marketers, der helt opgiver personalisering på baggrund af eksempelvis en frygt for ikke at kunne håndtere data korrekt, gør sig selv en bjørnetjeneste.

”Man går glip af rigtig mange muligheder, hvis man ikke forsøger at få værdi ud af især egne 1. partsdata. Hvis disse kombineres med andre strategiske datasæt, kan man altså målrette budskaberne og skabe de gode kundeoplevelser, vi alle stræber efter at levere, siger Heine Jørgensen og fremhæver, at det netop er det, Kinesso er sat i verden for.

Læs mere i Magasinet Markedsføring, der udkom den 27. januar.