Skip to main content

IWDK: Kampen om at indgå i samtaler med danske forbrugere er digital, og den udspiller sig i særlig grad på ét device – Smartphonen.

Det var oplægget fra David Ledstrup, Head of Social hos IPG Mediabrands, da han for nylig delte ud af content- og social media trends på IUM-seminaret ”The Meaning of Moments”.

Scenen var IUM’s nye domicil i Dokk1 på havnefronten i Aarhus, og anledningen tech-festivalen ”Internet Week 2017”.

90% af danskere (15-55 år) har nu en smartphone, hvilket er en pæn vækst på 5% fra 2015 til 2016 ifølge Mediabrands’ omfattende, globale Wave9 Studie.

”Den betydelige smartphone penetration giver danske forbrugere en unik høj connectivity og mobilitet med deres brands og med hinanden,” siger David Ledstrup.

Samtaler – ikke kampagner
Forbrugere er meget interesseret i at bruge den forbindelse med deres brands til dialoger – fremfor at få serveret almindelige reklamekampagner. Branchen har døbt  det: Fra campaigning til conversations.

”Det nye er imidlertid, at det er ikke kun er e-mails og SoMe posts, vi taler om,” påpeger David Ledstrup. Alle slags Messenger Apps er i stejl vækst hos danske forbrugere, viser seneste Wave 9 data. Særligt Facebooks Messenger platform herhjemme og bl.a. WhatsApp på globalt plan.

“Den umiddelbare og ultrahurtige Messenger-kontakt indtager rollen som den nye motorvej, vi nu skal beherske, når vi vil servere content til vore kunder, og invitere dem til den ønskede dialog,” siger David Ledstrup.

Det er et stort skridt for mange brands at rykke tankesættet fra Campaigning til Conversations?

”Det kræver, at virksomhederne er villige til at investere i at få dialogen i gang. I dag er Facebook og de andre store sociale platforme jo ikke særligt sociale længere. For mange virksomheder har valgt at bruge platformene til at skubbe klassiske reklamebudskaber foran deres kunder.”

Hvad kan annoncører – også de danske – udlede af Mediabrands’ nyeste Wave9 Study?

”Vi kan meget præcist bruge adfærdsdata og –analyser fra Wave til at finde moments, de vigtige øjeblikke hvor kunderne gerne vil i dialog med os – eller hvor vi kan berige deres hverdag med content, som de rent faktisk gerne vil konsumere. Det kræver, at vi forstår det digitale landskab og adfærdsdata, og ikke mindst har de kreative kompetencer til at kunne servicere vores forbrugere bedst muligt.”