Kræftens Bekæmpelse introducerede i begyndelsen af 2017 ”e-kvit” kampagnen, der blev et særligt vellykket eksempel på et digitalt rygestopprogram.

Kampagnen, der gik i luften februar 2017, valgte en ny strategi, hvor man via rene digitale virkemidler prøvede at motivere rygere til at droppe den helbredssvækkende vane.

Det skete via rygestopværktøjet e-kvit, der havde som mål at rekruttere 5.000 rygere og få dem til at kvitte tobakken. Man undlod at belære rygerne og fristede i stedet med en attraktiv gulerod: Den person, der holdt sig røgfri i marts med e-kvit, kunne vinde en drømmerejse til 50.000 kr.

Kampagnen var primært digitalt funderet. De 5.000 kandidater skulle rekrutteres via en kreativ film og digitale virkemidler – særligt sociale media, der drev konverteringer.

E-kvit kampagnen bekræftede for både annoncør og bureauer, at en god film, der distribueres og placeres strategisk via social media, kan opnå betydelig respons. Efterfulgt af mange konverteringer – der i dette tilfælde indebar en fyldig tilmelding.

10.077 personer. Så mange mennesker meldte sig i løbet af 25 dages intensiv kampagneperiode til et rygestopforløb med e-kvit. Heraf havde 8.660 samtidig tilmeldt sig kampagnens rygestopkonkurrence, hvor de, ved at holde sig røgfri hele marts måned, dystede om et rejsegavekort på 50.000 kr. I tilsvarende periode i 2016 var der cirka 400 tilmeldinger på e-kvit.

”Vi er særdeles tilfredse med, at kampagne-indsatsen har medført så mange tilmeldinger til konkurrencen og dermed et rygestopforløb på e-kvit,” siger projektleder Aske Panduro, Kræftens Bekæmpelse.

Den kreative drivkraft var reklamefilmen “Dit Livs Mission” – produceret af Sunrise – der var specifikt designet til visning på sociale medier. Filmen blev distribueret bredt, fordi det er svært at identificere rygere som målgruppe i en digital kampagne, og filmen udløste stor respons via sociale medier.

Den lange udgave på 50 sec. blev set af 1,2 mio. unikke personer.

Client

Kræftens Bekæmpelse

Project

“e-kvit”

Flere informationer: Kontakt Søren Als på 4174 3236